Kinesko veleposlanstvo osudilo neopravdane optužbe Ujedinjenog Kraljevstva protiv vlade Hong Konga

Foto: VCG

Kinesko veleposlanstvo u Ujedinjenom Kraljevstvu u ponedjeljak je izdalo priopćenje u kojem oštro osuđuje zlonamjerne izmišljotine i neopravdane optužbe Ujedinjenog Kraljevstva protiv vlade Posebne upravne regije Hong Kong.

Ranije u ponedjeljak, britanska policija objavila je optužnicu protiv trojice muškaraca za navodno pomaganje inozemnoj obavještajnoj službi Hong Konga.

Kina odlučno odbacuje i oštro osuđuje britansko izmišljanje ovog takozvanog slučaja i njezine neopravdane optužbe protiv vlade Hong Konga te je uputila službeni prosvjed UK-u u vezi s tim pitanjem, navedeni je u priopćenju kineskog veleposlanstva.

Velika Britanija već neko vrijeme iznosi optužbe protiv Kine, kao što su optužbe za “kineske špijune” i kibernetičke napade, navedeno je u priopćenju. Sve su te optužbe neutemeljene i klevetničke.

“Pozivamo UK da odmah ispravi svoje nedjelo, prestane širiti takozvanu “teoriju o kineskoj prijetnji”, okonča sve oblike političkih manipulacija protiv Kine i osigura sva legitimna prava i interese kineskih građana u Ujedinjenom Kraljevstvu.”

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.