OpenAI predstavio novi model umjetne inteligencije dok se konkurencija zahuktava

Foto: VCG

Proizvođač ChatGPT-a OpenAI priopćio je u ponedjeljak da će objaviti novi model umjetne inteligencije nazvan GPT-4o, sposoban za realistične glasovne razgovore i interakciju između teksta i slika, što je najnoviji potez tvrtke kako bi zadržala vodstvo u utrci za dominacijom u ovoj tehnologiji u nastajanju .

Nove audio mogućnosti omogućuju korisnicima da razgovaraju s ChatGPT-om i dobiju odgovore u stvarnom vremenu bez odgode, kao i da prekidaju ChatGPT dok govori, što su obilježja realističnih razgovora koje umjetno inteligentni glasovni asistenti smatraju izazovnim, pokazali su istraživači OpenAI-ja na događanju prenošenom uživo.

“Osjećam se kao da koristim umjetnu inteligenciju iz filmova… Razgovor s računalom nikad mi se nije činio prirodnim; sada jest”, napisao je izvršni direktor OpenAI-ja Sam Altman u objavi na blogu.

OpenAI kojeg podržava Microsoft suočava se s rastućom konkurencijom i pritiskom da proširi korisničku bazu ChatGPT-a, svog popularnog chatbot proizvoda koji je oduševio svijet sposobnošću proizvodnje ljudskog pisanog sadržaja i vrhunskog softverskog koda.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.