Kina obećala aktivno promicanje obnove međunarodnih letova

Foto: VCG

Kineske vlasti za civilno zrakoplovstvo odredile su povećanje učestalosti međunarodnih putničkih letova kao primarni cilj za ovu godinu, radi daljnjeg oživljavanja međunarodnog zračnog prometa.

Kineski i strani zračni prijevoznici imali su ukupno 5493 para redovnih međunarodnih putničkih letova od 6. do 12. svibnja, što je približno 73 % razine prije pandemije bolesti COVID-19, rekao je petak Xu Qing, dužnosnik Kineske uprave za civilno zrakoplovstvo.

Trenutno međunarodni putnički letovi povezuju Kinu sa 70 zemalja, uz dodatak pet novih odredišta od pandemije, a to su Kuvajt, Srbija, Tanzanija, Luksemburg i Papua Nova Gvineja.

“Uprava aktivno podupire kineske i strane zračne prijevoznike u povećanju kapaciteta na međunarodnim linijama i unaprjeđenju mreže međunarodnih linija”, rekao je Xu.

Uprava će nastaviti usmjeravati odobravanje i jačati podršku za međunarodne letove, brzo rješavajući sve probleme i izazove s kojima se zrakoplovni prijevoznici susreću pri ponovnom uspostavljanju međunarodnih letova, rekao je Xu.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.