Kineski potpredsjednik i Putin prisustvovali svečanosti otvorenja 8. Kinesko-ruskog sajma

Kineski potpredsjednik Han Zheng i ruski predsjednik Vladimir Putin prisustvovali su u petak svečanosti otvorenja 8. Kinesko-ruskog sajma u Harbinu, glavnom gradu sjeveroistočne kineske pokrajine Heilongjiang.

Ove godine obilježava se 75. obljetnica kinesko-ruskih diplomatskih odnosa, rekao je Han, ističući kako su Kina i Rusija produbile političko međusobno povjerenje i ostvarile plodnu gospodarsku i trgovinsku suradnju.

U 2023. obujam trgovine između Kine i Rusije dosegao je rekordnih 240,1 milijardu američkih dolara, a Kina je najveći trgovinski partner Rusije 14 uzastopnih godina. Opseg dvosmjernih ulaganja nastavlja rasti, a suradnja na velikim projektima u energetici, kemijskoj industriji, zrakoplovstvu i povezivanju ostvaruje stalan napredak, rekao je Han.

Kina je voljna surađivati s Rusijom na provedbi važnog konsenzusa koji su postigla državni čelnici, poboljšanju međusobnog povjerenja, produbljivanju suradnje i iskorištavanju prilika, kako bi dali poticaj visokokvalitetnom razvoju bilateralnih odnosa, rekao je Han.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.