Kinesko Ministarstvo vanjskih poslova izvijestilo medije o Putinovom državnom posjetu Kini

Foto: VCG

Dužnosnik kineskog Ministarstva vanjskih poslova u petak je izvijestio medije o državnom posjetu ruskog predsjednika Vladimira Putina Kini, njegovom prvom inozemnom posjetu od predsjedničke inauguracije ranije ovog mjeseca.

Ove godine obilježava se 75. obljetnica uspostave diplomatskih veza između Kine i Rusije. Liu Bin, glavni direktor Odjela za europsko-srednjoazijska pitanja kineskog Ministarstva vanjskih poslova, rekao je novinarima da su Xi i Putin održali “iskrene, prijateljske i informativne” razgovore, sastavljajući nacrt za budući razvoj bilateralnih veza od novog početka točka i izrađujući strateške planove za bilateralnu koordinaciju i suradnju u različitim područjima.

Tijekom posjeta dvojica predsjednika potpisali su i izdali zajedničku izjavu o produbljivanju sveobuhvatnog strateškog partnerstva koordinacije za novo doba, povodom 75. obljetnice diplomatskih veza, te svjedočili potpisivanju više od 10 ključnih dokumenata o suradnji, rekao je Liu, dodajući da je Putin prisustvovao i osmom Kinesko-ruskom sajmu u Harbinu, dajući nov poticaj rastu kinesko-ruske gospodarske i trgovinske suradnje.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.