Financijski tajnik: Gospodarstvo Hong Konga bilježi uzlazni trend

Foto: VCG

Gospodarstvo Hong Konga se popravlja uz stabilnu financijsku situaciju, pozitivne tržišne izglede i optimistično tržište dionica, napisao je u nedjelju financijski tajnik vlade Posebne upravne regije Hong Konga Paul Chan.

Raspoloženje na globalnom tržištu nedavno se poboljšalo, s referentnim Hang Seng indeksom koji je premašio 19 000 bodova, dostigavši devetomjesečni maksimum, a tržišni promet se također značajno povećao, napisao je Chan na svom blogu.

Transakcije na tržištu nekretnina također su porasle, a cijene nekretnina su se stabilizirale nakon 10-mjesečnog uzastopnog pada, što pokazuje da vladine politike za ukidanje ograničenja nekretnina stupaju na snagu, rekao je Chan.

Citirao je najnoviju ocjenu agencije Standard & Poor’s za Hong Kong, koja je pokazala stabilne izglede za grad zahvaljujući stabilnom gospodarskom oporavku, stabiliziranom tržištu nekretnina i trendu uravnoteženije fiskalne situacije.

Iako različiti sektori i dalje bilježe neujednačen oporavak, Chan je rekao da će vlada Hong Konga stvoriti povoljnije uvjete za povećanje potrošnje i stvaranje novih pokretača rasta.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.