Kineski ministar vanjskih poslova: Zemlje ŠOS-a važni su partneri Kine

Zemlje Šangajske organizacije za suradnju (ŠOS-a) važni su partneri Kine u otvaranju na visokoj razini i visokokvalitetnom razvoju, rekao je u utorak kineski ministar vanjskih poslova Wang Yi tijekom sastanka Vijeća ministara vanjskih poslova ŠOS-a.

Hvaleći ulogu ŠOS-a, Wang, također član Političkog biroa Centralnog komiteta Komunističke partije Kine, rekao je Šangajski duh, obilježen uzajamnim povjerenjem, uzajamnom korišću, jednakošću, konzultacijama, poštovanjem različitih civilizacija i težnjom prema zajedničkom razvoju, postao temeljno načelo kontinuiranog rasta ŠOS-a i stijeg promicanja novih vrsta međunarodnih odnosa.

Što je svijet više zapetljan u previranjima, to se više moramo pridržavati Šangajskog duha, držati se ispravnog smjera i učiniti ŠOS učinkovitijim u zaštiti zajedničkih interesa, rješavanju raznih izazova i obrani poštenja i pravde, rekao je.

Kina je voljna surađivati s partnerima iz ŠOS-a na aktivnom zagovaranju multipolarnog svijeta obilježenog jednakošću i redom te uključivom gospodarskom globalizacijom, promicanju izgradnje zajednice čovječanstvo koja dijeli budućnost i zajedničkom stvaranju bolje budućnosti, rekao je Wang.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.