Xi poslao poruku 14. Kinesko-američkom samitu vodstva u turizmu

Foto: VCG

Kineski predsjednik Xi Jinping u srijedu je poslao poruku 14. Kinesko-američkom samitu vodstva u turizmu koji je održan u Xi’anu, glavnom gradu sjeverozapadne kineske pokrajine Shaanxi.

Napominjući kako se ove godine obilježava 45. obljetnica uspostave diplomatskih odnosa između Kine i Sjedinjenih Američkih Država, Xi je rekao da je temelje kinesko-američkih odnosa postavljaju ljudi, vrata veza Kine i SAD-a otvaraju ljudi, priče o odnosima Kine i SAD-a također pišu ljudi, a budućnost veza Kine i SAD-a zajednički će stvarati narodi obje zemlje.

Xi je rekao da je turizam važan most za razmjene i međusobno razumijevanje između naroda Kine i Sjedinjenih Američkih Država. “Srdačno pozdravljamo američke turiste koji putuju u Kinu, susreću kineske prijatelje, upoznaju kinesku kulturu, posjećuju prekrasne krajolike i doživljavaju pravu Kinu.”

Izrazio je nadu da će svi sektori društva u obje zemlje ovaj samit iskoristiti kao priliku za dubinsku razmjenu informacija, izgradnju konsenzusa i poduzimanje aktivnih radnji za promicanje međuljudskih razmjena kroz turističku suradnju te nastaviti prijateljstvo između Kine i SAD-a kroz kulturne i međuljudske razmjene i pomoći da se vizija San Francisca pretvori u stvarnost, rekao je Xi.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.