NK Nizina, NK VBK i ŽNK Osijek izborile prolaz na županijsku završnicu

Najveći malonogometni turnir u Europi Coca-Cola Cup, započeli su novu sezonu, a Osijek je bio domaćin prvih kvalifikacijskih turnira u Osječko-baranjskoj županiji. Najbolje mlade nogometne ekipe nastoje prvo izboriti plasman na županijsku završnicu, zatim slijede velika regionalna finala, dok najbolje putuju na državnu završnicu Coca-Cola Cupa koja će se krajem srpnja održati u Rijeci.

Nogometni tereni Srednjoškolskog igrališta ugostili su turnire u kategorijama 2008. godiše i mlađi u muškoj i ženskoj konkurenciji te 2006. godiše i mlađi u muškoj konkurenciji.

Ekipa NK Nizina (2006. godište i mlađi) izborila je prolaz na veliku županijsku završnicu, na kojoj će im se u svojoj kategoriji pridružiti i ekipa NK VBK (2008. godište i mlađi).

U ženskoj kategoriji svoj će grad predstavljati ŽNK Osijek. Već četvrtu godinu za redom suradnji s UEFA Foundation for Children, Plazma Sportske igre mladih organiziraju nogometne turnire za djevojke i na taj način pomažu u promociji ženskog nogometa.

Prijave za Coca-Cola Cup potpuno su besplatne i dostupne na web stranicama Plazma Sportskih igara mladih, a prijaviti se mogu sve slobodno formirane ekipe i ljubitelji sporta osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta. U Osječko-baranjskoj županiji održat će se još u Dardi, Našicama te još jedna turnir u Osijeku, a točni datumi uskoro će biti dostupni na igremladih.hr.

Coca-Cola Cup godišnje okupi oko 40.000 natjecatelja samo u Hrvatskoj, a mogu se prijaviti ekipe u kategorijama: 2006. godište i mlađi te 2008. godište i mlađi u muškoj konkurenciji  te 2008. godište i mlađe kod djevojaka.

Coca-Cola Cup najveći je turnir u malom nogometu koji se već jedanaestu godinu organizira pod okriljem Plazma Sportskih igara mladih, a ove godine pohodit će više od 140 gradova i mjesta u svim županijama Hrvatske. Coca- Cola Cup osmišljen je kao društveno odgovorna platforma za promicanje sportskih vrijednosti među mladima, fair playa i timskog duha. Kvalifikacijski turniri u gradovima razigravaju se od ožujka do lipnja, a ukupno će sudjelovati oko 4.000 ekipa.

Uz propagiranje sporta i sportskog načina života, ove godine nastavljena je i velika edukativna kampanja ”Zero Waste- Budi dio igre- Čuvajmo naš planet” koja je ovog siječnja posjetila Osijek i Podgorač, a kojom se sudionike uči o važnosti recikliranja i očuvanja okoliša, a u ovogodišnjoj kampanji sudjelovalo je 35.000 djece i mladih.

Plazma Sportske igre mladih i ove godine potpuno besplatno omogućuju djeci i mladima da se natječu u 10 sportskih disciplina (Coca – Cola Cup u nogometu, Tommy turnir u malom nogometu, Kinder joy turnir u uličnoj košarci, HEP turnir u rukometu, MIS turnir u odbojci, PAKET24 u tenisu, stolni tenis, turnir u odbojci na pijesku, FIDE turnir u šahu, graničar i atletika), a održat će se i 29 jednodnevnih sportsko-edukativnih događanja u sklopu Telemach Dana sporta, državna završnica u Rijeci te međunarodna završnicu u Splitu. Igre su trenutno aktivne u 4 zemlje: Hrvatskoj, Srbiji, Bosni i Hercegovini te Sloveniji u čijim sustavima godišnje sudjeluje više od 300.000 djece i mladih.

Pripremila: Matea Kekez

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.