Osječko Gradsko vijeće prihvatilo rebalans proračuna za 2024.

Na sjednici osječkog Gradskog vijeća jednoglasnom je odlukom prihvaćen rebalans proračuna za 2024. koji sada iznosi 168,4 milijuna eura.

Njime će se, među ostalim, pokriti rast plaća zaposlenicima u gradskoj upravi i javnim službama, te dovršetak gradnje i opremanje pet novih dječjih vrtića.

Izglasana je i nova demografska mjera prema kojoj će od sljedeće školske godine 7200 osnovnoškolaca dobiti besplatne knjige i tehnički pribor.

Odlučivalo se i o promjeni Generalnog urbanističkog plana kako bi se stvoriti uvjeti za gradnju novih parkirališnih mjesta u Retfali, te za druge infrastrukturne projekte.

– Napravili smo najmoderniji i najkompleksniji pročistač otpadnih voda u Hrvatskoj. On iziskuje i određene troškove, od električne energije, zaposlenih i svega ostaloga. Kako bi grad Osijek ostao grad koji nije digao cijenu svoje vode, dati ćemo subvenciju našoj tvrtki Vodovod Osijek, kako bi cijena vode ostala na istome, kazao je Ivan Radić, gradonačelnik Osijeka., stoji u objavi na stranici hrt.hr.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.