Kina i Ekvatorijalna Gvineja unaprijedile veze

Kina i Ekvatorijalna Gvineja u utorak su podigle odnose na sveobuhvatno strateško partnerstvo suradnje.

Podizanje odnosa najavili su kineski predsjednik Xi Jinping i Teodoro Obiang Nguema Mbasogo, predsjednik Republike Ekvatorijalne Gvineje, tijekom razgovora u Pekingu.

Xi je rekao da su Kina i Ekvatorijalna Gvineja dobri prijatelji i partneri, a njihove odnose karakterizira visoka razina političkog međusobnog povjerenja.

U novim okolnostima, konsolidacija i razvoj odnosa Kine i Ekvatorijalne Gvineje u skladu je s temeljnim interesima i zajedničkim očekivanjima obiju zemalja i njihovih naroda, rekao je Xi.

Kina čvrsto podupire Ekvatorijalnu Gvineju u očuvanju nacionalnog suvereniteta i neovisnosti, suprotstavljanju stranom uplitanju i neovisnom istraživanju vlastitog razvojnog puta, rekao je.

Kina je spremna iskoristiti priliku za jačanje bilateralnih veza kako bi dodatno produbila prijateljske razmjene s Ekvatorijalnom Gvinejom i razmjenjivala iskustva u reformama, razvoju i ublažavanju siromaštva te dala trajni poticaj tradicionalnom prijateljstvu Kine i Ekvatorijalne Gvineje, rekao je Xi.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.