Kineska posada Shenzhou-18 završila prvu svemirsku šetnju

Posada Shenzhou-18 na Kineskoj svemirskoj postaji u orbiti završila je u utorak svoju prvu svemirsku šetnju, priopćila je Kineska svemirska agencija za operacije s posadom.

Tijekom otprilike 8,5-satne svemirske šetnje, taikonauti Ye Guangfu, Li Cong i Li Guangsu blisko su surađivali na zadacima kao što je instaliranje uređaja za zaštitu svemirske postaje od krhotina i provođenje inspekcije opreme i objekata izvan letjelice, dovršivši ih u 18:58 u utorak po pekinškom vremenu, navedeno je u priopćenju agencije.

Taikonauti su izvršili misiju uz koordiniranu podršku robotske ruke svemirske postaje i zemaljskog osoblja. Ye i Li su se sigurno vratili u glavni modul Tianhe, završavajući svemirsku šetnju.

Posada Shenzhou-18 nastavit će provoditi brojne znanstvene eksperimente, pokuse, svemirske šetnje i zadatke raspoređivanja instrumenata. Ova misija predstavlja još jednu prekretnicu u naporima Kine u istraživanju svemira te pokazuje kinesku rastuću stručnost i sposobnosti u svemirskim letovima s posadom.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.