Wang Yi: Kina je spremna daljnje razvijati veze s arapskim zemljama

Kineski ministar vanjskih poslova Wang Yi rekao je u utorak da je Kina spremna iskoristiti predstojeću ministarsku konferenciju kao priliku za promicanje daljnjeg razvoja odnosa između Kine i arapskih zemalja.

Wang, također član Političkog biroa Centralnog komiteta Komunističke partije Kine, to je rekao tijekom sastanka sa sudanskim ministrom vanjskih poslova Huseinom Avadom na marginama 10. ministarske konferencije Foruma o suradnji Kine i arapskih država, koja je će započeti 30. svibnja u Pekingu.

Wang je rekao da Kina podupire Sudan u očuvanju nacionalnog suvereniteta, neovisnosti i teritorijalnog integriteta, postizanju domaćeg mira i stabilnosti i istraživanju razvojnog puta prilagođenog vlastitim nacionalnim uvjetima.

Kina će nastaviti pozivati međunarodnu zajednicu da osigura povoljne vanjske uvjete za rješavanje sudanskog pitanja, rekao je.

Rekao je da je Kina također spremna surađivati s afričkim zemljama, uključujući Sudan, kako bi uspješno ugostili ovogodišnji Forum o kinesko-afričkoj suradnji i pridonijeli izgradnji kinesko-afričke zajednice  koja dijeli budućnost na visokoj razini.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.