Dodjela nagrade Zlatni kralj majmuna u Hangzhou slavi animaciju

Najbolji animirani filmovi iz cijelog svijeta u srijedu su dobili priznanje na dodjeli nagrada Zlatni kralj majmuna, poznatoj kao “najveća čast u kineskoj animaciji”, s 34 nagrađena rada.

Dodjela nagrada prestižno je događanja 20. Kineskog međunarodnog festivala crtanog filma i animacije koji se održava u Hangzhou, glavnom gradu istočne kineske pokrajine Zhejiang.

Dvadeseti Kineskog međunarodnog festivala crtanog filma i animacije započeo je u srijedu pod nazivom “Vrhunac kineske animacije” i trajat će pet dana, a privukao je više od 2100 poduzeća i institucija iz više od 50 zemalja i regija.

Nakon poziva za podnošenje prijava od 12. travnja, pristiglo je ukupno 765 originalnih animiranih radova iz 17 zemalja i regija, uključujući Kinu, Sjedinjene Američke Države, Ujedinjeno Kraljevstvo i Francusku, a 88 djela ušlo je u uži izbor za konačnu ocjenu.

Među njima, “Priče o Dunhuangu”, koje je predstavila medijska kuća CCTV Animation Group, reproducira veličinu i sjaj tisućljetnog Dunhuanga u živopisnim i raznolikim oblicima animacije opisujući povijesne događaje koji predstavljaju kulturne razmjenu između ovog drevnog grada i Puta svile. Rad je nagrađen zlatnom nagradom u općoj kategoriji animiranih serija.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.