Wang Yi: “Pet okvira suradnje” podići će kinesko-arapske veze na novu razinu

“Pet okvira suradnje” koje je Kina predložila za suradnju s arapskim državama podići će kinesko-arapsku suradnju u novom dobu na novu razinu, rekao je kineski ministar vanjskih poslova Wang Yi na 10. ministarskoj konferenciji Foruma za suradnju Kine i arapskih država održanoj u četvrtak u Pekingu.

U uvodnom govoru na svečanosti otvorenja konferencije, kineski predsjednik Xi Jinping rekao je da je Kina spremna raditi s arapskim zemljama na uspostavljanju “pet okvira suradnje” kako bi ubrzali izgradnju kinesko-arapske zajednice koja dijeli budućnost.

Pet okvira sastoji se od dinamičnijeg okvira za inovacije, proširenog okvira za investicijsku i financijsku suradnju, višestranog okvira za energetsku suradnju, uravnoteženijeg okvira za uzajamno korisne gospodarske i trgovinske veze i šireg okvira za međuljudske razmjene.

Wang je pozvao obje strane na daljnje jačanje međusobnog strateškog povjerenja i međusobnu čvrstu potporu državnim temeljnim interesima, produbljivanje pragmatične suradnje i promicanje viših razina uzajamne koristi i obostrano korisnih rezultata, jačanje međunarodne suradnje i zajedničko održavanje ispravnog smjera globalnog upravljanja te jačanje izgradnje Foruma za suradnju Kine i arapskih država kako bi otvorili svijetlu budućnost za kinesko-arapsku zajednicu koja dijeli budućnost.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.