Još danas prijave za energetsku obnovu kuća

Samo još danas moguće je prijaviti se za energetsku obnovu kuća ili višestambenih zgrada uz sufinanciranje države. Novca za obnovu ima više nego ikad prije – 200 milijuna eura, a očekuje se da će se obnoviti 300-tinjak objekata.

Mnogi se za to zainteresiraju tek kada država objavi da će sufinancirati dio troškova. Tako je bilo i kod posljednjeg natječaja za obiteljske kuće, kada je 120 milijuna eura “planulo” u samo nekoliko sati – javilo se tada čak 12 tisuća građana.

– Ako se sve to napravi, ako sve to prođe kako treba, benefiti su veliki. Iz tog razloga smo mi fasadi, ovojnici zgrade, dodali i elektranu, fotonaponske ćelije. Nema velike koristi od njih, jer se ona bazira na potrošnji zajedničkih prostorija, ali ako gledamo budućnost, imamo ćelju da ćemo staviti lift, da ćemo dodati još neke stvari, pobočnice, onda ćemo tu struju koristiti više, rekao je Milivoj Tomašković, predstavnik suvlasnika zgrade.

Prijave traju još danas, a zatim će tri do četiri mjeseca trebati da se napravi rang-lista projekata., stoji u objavi na stranici hrt.hr

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.