Kapacitet skladištenja žitarica u Kini premašio 700 milijuna tona do kraja 2023.

Foto: VCG

Nastavak izgradnje skladišta žitarica u Kini povećao je nacionalni kapacitet skladištenja žitarica na preko 700 milijuna tona do kraja 2023., što je 36 % više nego u 2014., rekao je dužnosnik Nacionalne uprave za hranu i strateške rezerve.

Od početka razdoblja 14. Petogodišnjeg plana (2021.-2025.), Kina je izgradila i unaprijedila skladišta žitarica s ukupnim kapacitetom od preko 65 milijuna tona. Ključni pokazatelji učinkovitosti kao što su razina nepropusnosti zraka i toplinske izolacije značajno su poboljšani, rekao je Zhou Guanhua, direktor odjela za sigurno skladištenje i tehnologiju administracije, kako su ga u petak citirale novine na kineskom jeziku Znanstveni i tehnološki dnevnik.

Posljednjih godina, Kina je uspostavila sveobuhvatan sustav skladištenja žitarica koji je kompatibilan s proizvodnjom, rezervama i distribucijom žitarica, rekao je Zhou, dodajući kako su kineski objekti za skladištenje žitarica zadovoljili potrebe zemlje za kupnjom i skladištenjem žitarica što se tiče ukupnog kapaciteta.

Zastarjeli načini skladištenja žitarica, uključujući skladištenje na hrpama i hrpe na otvorenom, uglavnom su eliminirani diljem zemlje, dok su tehnologije skladištenja žitarica “četiri u jednom” – uključujući mehaničku ventilaciju, fumigaciju, nadzor i hlađenje – usvojene kao standard u skladištima žitarica u državnom vlasništvu, čime je dodatno poboljšana kvaliteta skladištenja žitarica, rekao je dužnosnik.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.