Najveći kineski festival animacije zabilježio čak 9 milijuna posjeta

Foto: VCG

Dvadeseti Kineski međunarodni festival crtanog filma i animacije završio je u nedjelju u Hangzhouu, glavnom gradu istočne kineske pokrajine Zhejiang, privukavši preko 9 milijuna internetskih i fizičkih posjeta.

Tijekom petodnevnog festivala, 233 000 posjetitelja prisustvovalo je aktivnostima na glavnim i sekundarnim mjestima, a vrijednost dogovora na licu mjesta i namjeravanih ugovora iznosila je ukupno 1,28 milijardi juana (oko 180 milijuna američkih dolara).

Prema organizatorima, 2156 tvrtki i institucija iz 52 zemlje i regije sudjelovalo je na ovogodišnjem festivalu, privukavši 3072 poslovnih predstavnika i izloživši 147 000 izložaka iz cijelog svijeta.

Festival je sadržavao razne aktivnosti, uključujući međunarodnu poslovnu konferenciju o animacijskim igrama, cosplay manifestaciju i natjecanje glasovnih glumaca.

Ovaj festival, u organizaciji Nacionalne uprave za radio i televiziju, Kineske medijske grupe i vlade pokrajine Zhejiang, održava se svake godine u Hangzhouu, jednom od središta animacije u Kini, od 2005. godine.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.