Kina odbacila negativne primjedbe s trilateralnih sastanaka SAD-a, Japana i Južne Koreje

Foto: VCG

Glasnogovornica kineskog Ministarstva vanjskih poslova u ponedjeljak je rekla da su Sjedinjene Američke Države, Japan i Republika Koreja iskoristile trilateralne sastanke ministara obrane i trilateralni dijalog na razini zamjenika ministara vanjskih poslova za napadanje i blaćenje Kine.

Kao odgovor, glasnogovornica Mao Ning rekla je na tiskovnoj konferenciji da su te tri zemlje unaprijedile takozvanu “indo-pacifičku strategiju”, upiru prstom i grubo se upliću u unutarnje poslove Kine u vezi s Tajvanom, napadaju i blate Kinu u pomorskim pitanjima i siju razdor između Kine i susjednih zemalja.

“Takvi potezi ozbiljno krše osnovne norme koje reguliraju međunarodne odnose. Kina ih snažno osuđuje i protivi im se”, rekla je Mao.

Kina se čvrsto protivi praksi blokovske politike, bilo čemu što se radi ili govori kako bi se potaknule ili intenzivirale napetosti i potkopale strateška sigurnost i interesi drugih zemalja te pokušajima formiranja ekskluzivnih grupacija u azijsko-pacifičkoj regiji, dodala je.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.