Kina priopćila da podržava sve miroljubive napore za rješavanje ukrajinske krize

Glasnogovornica kineskog Ministarstva vanjskih poslova u ponedjeljak je naglasila kako Kina vjeruje da treba podržati sve napore koji vode mirnom rješavanju ukrajinske krize.

U odgovoru na pitanje o mirovnoj konferenciji o Ukrajini u Švicarskoj sljedećeg mjeseca, Mao Ning je rekla da Kina pridaje veliku važnost organiziranju prvog samita o miru u Ukrajini u Švicarskoj i da je u bliskoj komunikaciji sa Švicarskom i relevantnim stranama.

Ponovila je da Kina stalno smatra kako međunarodna mirovna konferencija treba ispuniti važne elemente priznanja od Rusije i Ukrajine, ravnopravnog sudjelovanja svih strana i poštene rasprave o svim mirovnim planovima; u suprotnom, mirovna konferencija teško može igrati bitnu ulogu u ponovnom uspostavljanju mira.

Napomenula je kako je kinesko stajalište o samitu pošteno i nepristrano te ne cilja nijednu konkretnu stranu i svakako nije protiv samita.

“Hoće li Kina sudjelovati na konferenciji ili ne, temelji se isključivo na njezinoj vlastitoj prosudbi o konferenciji i vjerujemo da sve uključene strane mogu razumjeti kinesko stajalište”, rekla je glasnogovornica.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.