Kina lansirala prvu otvorenu pomorsku platformu velikih podataka

Foto: VCG

Kina je u subotu pokrenula svoju prvu otvorenu pomorsku platformu velikih podataka, nazvanu Ocean Cloud, rekao je dužnosnik ministarstva.

Ocean Cloud je nacionalna mrežna servisna platforma za morske podatke i informacijske proizvode, rekao je Wang Hua, direktor odjela za rano upozoravanje i praćenje mora pri Ministarstvu prirodnih resursa.

Radi na objedinjavanju nacionalnih podataka iz globalne trodimenzionalne mreže za promatranje oceana, olakšavanju povezanosti morskih informacija među odjelima i jačanju globalne razmjene morskih informacija, rekao je na ceremoniji obilježavanja Svjetskog dana oceana u Xiamenu, istočnokineskoj pokrajini Fujian.

Platforma može dodatno ojačati usluge integracije pomorskih podataka, objediniti tehničke standarde za dijeljenje i cirkulaciju pomorskih podataka i poboljšati kvalitetu primjene pomorskih podatkovnih proizvoda, rekao je Wang.

Također je najavio izdavanje otvorenog kataloga podataka o moru koji uključuje sedam disciplina i 83 kategorije elemenata u polju oceana, integrirajući kineske nezavisne podatke o moru, istraživanje i razvoj morskih informacijskih proizvoda i globalne podatke o morskom okolišu.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.