Najveći svjetski most s užadima u potpunosti povezan u istočnoj Kini

Most s užadima s najvećim rasponom na svijetu, most Changtai preko rijeke Jangce, potpuno je povezan u nedjelju u istočnoj kineskoj pokrajini Jiangsu i očekuje se da će biti otvoren za promet do kraja sljedećeg travnja.

Most, koji povezuje gradove Changzhou i Taizhou u Jiangsuu, prvi je poprečni objekt koji objedinjuje autocestu, međugradsku željeznicu i obične ceste preko rijeke Jangce, treće najduže rijeke na svijetu. Nakon pet godina izgradnje, most je ukupno dug 10,3 kilometra, uključujući 5,3 kilometra cestovnih i željezničkih dionica.

S čeličnim rešetkastim mostom s užadima i nevjerojatnim glavnim rasponom od 1208 metara, uz dva impresivna čelična rešetkasta lučna mosta s glavnim rasponima od po 388 metara, nadopunjena kontinuiranim čeličnim rešetkastim mostom raspona 3 × 124 metra, ovaj ansambl mostova drži više svjetskih rekorda.

Predstavlja oličenje inženjerske izvrsnosti, postavljajući rekorde za most s kosim kabelima s najvećim rasponom, lučni most s čeličnim rešetkastim nosačima za dvostruku namjenu s najvećim rasponom i najdužu kontinuiranu čeličnu rešetkastu konstrukciju.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.