U Kini tijekom praznika za Blagdan zmajevih čamaca ostvareno 110 milijuna putovanja

Foto: VCG

Kina je zabilježila 110 milijuna domaćih putovanja tijekom trodnevnih praznika za Blagdan zmajevih čamaca, što je 6,3 % više nego prethodne godine, priopćilo je kinesko Ministarstvo kulture i turizma.

Turisti su također tijekom praznika koji su trajali od subote do ponedjeljka potrošili 40,35 milijardi juana (5,57 milijardi američkih dolara), što je povećanje od 8,1 % u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

Mnogo turista odlučilo se za izlete vikendom i putovanja na kratke udaljenosti radi aktivnosti poput branja voća, doživljaja života na farmi i kampiranja.

Tradicionalne aktivnosti poput utrka zmajevih čamaca i radionica izrade zongzija, vrste okruglica od ljepljive riže u obliku piramide, održane su diljem zemlje u znak obilježavanja ovog blagdana posvećenog  životu i smrti domoljubnog pjesnika Qu Yuana. Noćni događaji poput nastupa narodne glazbe i doživljaja nematerijalne kulturne baštine također su potaknuli noćnu potrošnju.

Turisti su birali fleksibilnije i personalizirane metode putovanja, uživajući u životu kroz spora putovanja, dubinska iskustva i opuštanje.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.