FERIT-ov Znanstveno-istraživački centar elektrotehnike i računarstva

Na osječkom Fakultetu elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija predstavljen je projekt izgradnje i opremanja Znanstveno-istraživačkog centra elektrotehnike i računarstva u okviru djelovanja tog fakulteta.

Riječ je o jednom od kapitalnih projekata osječkog Sveučilišta, vrijednom 60 milijuna eura, kojim će se osigurati znanstveno-tehnološka i inovacijska infrastruktura od strateške važnosti i velikog istraživačkog potencijala za STEM i ICT područja, a koja direktno doprinosi jačanju ljudskih kapaciteta za vrhunska znanstvena istraživanja i suradnju s poslovnim sektorom.

Zamjenik osječkog gradonačelnika Dragan Vulin ocijenio je projekt iznimno važnim za Grad Osijek, osobito za razvoj gospodarstva.

– Prilikom gotovo svih razgovora s investitorima, poput američkog Jabila ali i niza drugih koji također planiraju izgradnju pogona u zoni Nemetin, uvijek se postavlja pitanje o obrazovnim institucijama, prvenstveno tehničkim fakultetima. FERIT je tu predvodnik u svakom smislu i sve što FERIT radi značajno je utjecalo na odluku investitora za dolazak i investiranje u Osijek.

Dodao je da će projekt podići i kvalitetu obrazovanja u gradu te istakao punu podršku Grada Osijeka.

Centar će biti smješten u Kampusu osječkog Sveučilišta.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.