Obilježen Dan osječkih branitelja

28. lipnja 1991. godine osnovana je slavna 106. brigada ZNG RH Osijek, a u spomen na taj događaj bogatim programom obilježen je Dan osječkih branitelja, Dan dragovoljaca Osječko-baranjske županije i Dan 106. brigade Zbora narodne garde.

U sklopu proslave potpisan je Sporazum o suradnji između Udruge veterana 106. brigade ZNG RH Osijek, Udruge dragovoljaca – veteran Domovinskog rata HVO – podružnica Orašje i Udruge veterana OVK Mitrovica. Cilj potpisanog Sporazuma je unaprjeđenje lokalne zajednice i stvaranje projekata i programa na korist branitelja i njihovih obitelji. Svečanosti potpisivanja nazočili su zamjenik gradonačelnika Grada Osijeka Dragan Vulin i obnašatelj dužnosti župana Mato Lukić.

– Drago mi je da će ovim Sporazumom međusobna suradnja veteranskih udruga biti dodatno osnažena i produbljena. Siguran sam da će zahvaljujući njemu lakše ostvariti projekte od velikog značaja za braniteljsku populaciju i njihove obitelji, onako kako mi to činimo u Osječko-baranjskoj županiji, ali i Republici Hrvatskoj. Na današnji dan osnovana je osječka 106. brigada, valpovačka 107., brodska 108. i vinkovačka 109. brigada, tako da slobodno možemo reći da je 28. lipnja dan slavonskih branitelja – istaknuo je Lukić.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.