Novi uleti komaraca s poplavnih područja

– Nastavni zavod za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije izdao je 13 novih preporuka na području cijeloga grada Osijeka. Tretmani će se provesti u večernjim satima, za što će biti utrošeno 35.000 eura. S današnjim danom izdano je ukupno 98 preporuka te će od ukupnog financijskog potencijala od 1,912 milijuna eura biti utrošeno 883.000 eura – rekao je zamjenik gradonačelnika Vulin.

Od tog iznosa u proračunu Grada Osijeka osigurano je 1,6 milijuna eura, od čega su 800.000 eura sredstva Grada Osijeka, 600.000 sredstva Vlade Republike Hrvatske, te 200.000 eura Osječko-baranjske županije.

Zamjenik gradonačelnika Vulin kazao je i kako je učinkovitost tretmana provedenih tijekom protekloga vikenda bila relativno visoka, od 77 do 99 posto, a osvrnuo se i na brojnost komaraca prije tretmana.

– Josipovac je, naprimjer, bio na čak 19.000 jedinki, a nakon tretmana brojnost je smanjena na 1909, dakle na 10 posto od tog iznosa. Sada je ponovno na 5385 jedinki, jer traje takozvani ulet komaraca iz močvarnih, poplavnih područja – objasnio je i ocijenio kako će novi tretmani biti dovoljno učinkoviti.

Poručio je kako se monitoring na terenu nastavlja te da će sve raspoložive snage, uključujući i avione, biti angažirane ukoliko bude novih uleta komaraca s poplavnih područja.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.