Kineski premijer održao simpozij o gospodarskoj situaciji

Kineski premijer Li Qiang u utorak je održao simpozij o gospodarskoj situaciji, na kojem je saslušao mišljenja i prijedloge stručnjaka i poduzetnika o kineskom gospodarstvu  i relevantnom radu.

Od početka ove godine, Kina unaprjeđuje visokokvalitetan razvoj, jača napore u makro-kontroli i unaprjeđuje nove kvalitetne proizvodne snage, a kinesko gospodarstvo funkcionira stabilno, rekao je Li nakon što je saslušao govore stručnjaka i poduzetnika.

Dodajući kako bi trebali biti uloženi sveobuhvatni napori u nošenje s problemima u funkcioniranju gospodarstva, premijer je pozvao na činjeničnu analizu gospodarske situacije i donošenje znanstvenih odluka.

Premijer je također pozvao na napore za reformu nerazumnih sustava i mehanizama, jačanje entuzijazma, inicijativa i kreativnosti svih sudionika i bolje korištenje kineskih ogromnih inovacijskih resursa.

Li je izrazio nadu da će se poduzetnici usredotočiti na inovacije i uputiti više praktičnih prijedloga. Također je potaknuo znanstvenike i učenjake da kombiniraju teorije s činjenicama, povećaju izravno razmišljanje i provode redovita istraživanja kako bi ponudili više mudrosti.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.