Generalni sekretar CK KPK i kineski predsjednik te predsjednik kineske Središnje vojne komisije Xi Jinping će od 18. do 20. ovog mjeseca otputovati u Makao radi proslave 20. godišnjice povratka domovini i sudjelovanja na ceremoniji stupanja na dužnost pete vlade te regije.

“Daljnje unapređenje principa “jedna zemlja, dva sustava” je zajednički zadatak središnje vlade, vlade upravne regije, stanovništva Makaa i svih kineskih etničkih skupina. Bez obzira s kakvim teškoćama i izazovima ćemo se suočavati, naše uvjerenje i odlučnost u politici “jedna zemlja, dva sustava” neće se promijeniti”, rekao je Xi Jinping prije pet godina na ceremoniji proslave 15. godišnjice povratka Makaa domovini.

Tada je uputio četiri prijedloga za daljnji razvoj Makaa: prvo, poboljšanje sposobnosti posebne upravne regije za zakonsko upravljanje; drugo, unapređenje gospodarskog razvoja u pravcu multilateralizma; treće, napori za poboljšanje društvene stabilnosti i harmonije i četvrto jačanje obrazovanja mladeži.

“Pjesma kaže da možeš uzeti moje tijelo, ali nikada duh. Ovo je kineski duh. A jačanje duha domoljublja je osnova svega”, rekao je predsjednik. Naglasio je da je princip “jedna država, dva sustava” preduvjet realiziranja dugotrajnog prosperiteta u Hong Kongu i Makau te važan sastavni dio realiziranja veličanstvenog kineskog sna o nacionalnom preporodu, a također odgovara osnovnim interesima države i svih etničkih skupina, kao i dugoročnim interesima Hong Konga i Makaa.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.