Na sedmom Suncokretu ruralnog turizma održanom u zagrebačkom hotelu Academia, tri su prestižne turističke nagrade stigle i u Osječko-baranjsku županiju.

Potvrda je to kontinuiranog rada na razvijanju potencijala ruralnog turizma ovdašnjih OPG-ova, Slavonaca i Baranjaca koji se bave turističkom djelatnošću kao i naših turističkih zajednica i Osječko-baranjske županije putem Upravnog odjela za turizam, kulturu i sport.

Ovu nagradu od 2011. godine dodjeljuje Hrvatska udruga za turizam i ruralni razvoj „Klub članova Selo“, a nakon obilaska više od 150 nominiranih, komisija sastavljena od stručnjaka u turizmu odabrala najbolje u ukupno sedam kategorija – Turistička seljačka gospodarstva, Poduzetnici u ruralnom turizmu, Ruralno-turistički projekti, Ruralno-turističke manifestacije, Tradicijska ruralna gastronomija, Vinski turizam te Nositelji zaštićenih i marketinških oznaka.

Restoran Darocz iz Vardarca dobitnik je Zlatne povelje za tradicijsku ruralnu gastronomiju, Vinarija Gerštmajer je Srebrnom poveljom nagrađena u kategoriji vinskog turizma, a Posebno priznanje za tradicijsku manifestaciju dobili su Ribarski dani iz Kopačeva.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.