Prosječno vrijeme od početka simptoma novog koronavirusa (COVID-19) do dijagnoze je u Kini bilo 4.95 dana, rekao je u ponedjeljak zdravstveni dužnosnik.

”Skratili smo vrijeme za dijagnozu kako bi ostvarili rano i pravovremeno liječenje, što je učinkovit način za unapređenje stope oporavka,” rekao je Guo Yanhong iz Nacionalnog zdravstvenog povjerenstva na dnevnoj tiskovnoj konferenciji u Pekingu .

Podaci Nacionalnog zdravstvenog povjerenstva pokazuju kako je ukupno 10 844 pacijenata oboljelih od COVID-19 otpušteno iz bolnica nakon oporavka do kraja nedjelje.

Dnevni broj novih potvrđenih slučajeva izvan pokrajine Hubei, epicentra epidemije, je također u padu 13 uzastopnih dana.

Brojke su pokazale kako je trenutni rad na prevenciji i kontroli ostvario dobre rezultate, rekao je Guo.

Oko 90% pacijenata su liječeni antivirusnim i simptomatskim terapijama, rekao je Guo, ističući da su radi boljeg i bržeg oporavka usvojene mjere poput ventilacijske i cirkularne podrške te jačanja imuniteta.

Situacija u glavnom gradu Hubeija Wuhanu se znatno poboljšala te je udio teških slučajeva među svim potvrđenim slučajevima u gradu pao s 38% na početku izbijanja na trenutnih 18%, rekao je Guo.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.