Državno vijeće, kabinet Kine, je u srijedu predstavilo niz mjera za olakšavanje fakultetskih diplomanata i ruralnih radnika migranata, nudeći financijsku podršku mikro, malim i srednje velikim poduzećima i rješavajući poteškoće samozaposlenih osoba radi smanjivanja utjecaja epidemije koronavirsua na gospodarstvo,

Kina će povećati upise na postdiplomske i diplomske programe, stvoriti više radnih mjesta u zdravstvenim i socijalnim službama na razini zajednice i povećati podršku za mikro i mala poduzeća radi zapošljavanja više fakultetskih diplomanata, stoji u izjavi objavljenoj nakon izvršnog sastanka državnog vijeća kojim je predsjedao premijer Li Keqiang.

Zapošljavanje ruralnih radnika migranata će biti povećano stvaranjem više mogućnosti zapošljavanja u rodnim mjestima radnika ili njihovoj blizini i odobravanjem grupe novih projekata koji će omogućiti velik broj radnih mjesta. Ključni građevinski projekti bi pri zapošljavanju trebali dati prioritet siromašnim radnicima.

Na sastanku je odlučeno o ubrzanju financijske podrške radi vraćanja mikro, malih i srednje velikih poduzeća na ispravnu stazu prema tržišnom i na zakonu temeljenom principu.

Zajmodavci su potaknuti na odgodu plaćanja kredita tvrtki s novčanim poteškoćama u pokrajini Hubei, regiji najteže pogođenoj epidemijom, do 30. lipnja i odricanje od zadanih kamata.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.