Kineski glavni grad je u subotu zabilježio pet novih potvrđenih slučajeva bolesti COVID-19, od kojih je tri iz stiglo iz Španjolske i po jedan iz Italije i Tajlanda, rekli su u nedjelju iz Pekinškog općinskog zdravstvenog povjerenstva.

Općinska vlada je u nedjelju objavila kako će sve osobe koje stižu u Peking iz područja van kineskog kopna, počevši od ponedjeljka, morati provesti 14 dana u karanteni na određenim mjestima opremljenim službama za zdravstvenu skrb, za što će sami snositi troškove.

U posebnim slučajevima koji se strogo procjenjuju će ljudima koji dolaze iz inozemstva biti omogućen ostanak kod kuće radi promatranja, rekla je u nedjelju na tiskovnoj konferenciji u Pekingu, Chen Bei, zamjenica glavnog tajnika Pekinške općinske vlade.

Uvezeni slučajevi su glavni izvor novih potvrđenih slučajeva bolesti COVID-19 u Pekingu, što predstavlja rizik za rad na prevenciji i kontroli u gradu, rekla je Chen.

Međunarodna zračna luka Peking je odredila posebnu zonu za sve međunarodne letove, rekli su iz zračne luke u nedjelju.

Svi putnici koji se iskrcavaju s tih letova trebaju proći zdravstvene provjere, uključujući mjerenje tjelesne temperature na postajama za provjeru. Tranzitni putnici će biti dopraćeni do daljnjih letova, dok će putnici koji ostaju biti prevezeni u konvencijski centar od kuda će biti daljnje prebačeni na određene lokacije radi 14-dnevne karantene.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.