Kina je u utorak ponovila svoje legitimne zahtjeve na Južnom kineskom moru, osuđujući američko povezivanje tog pitanja s pandemijom COVID-19, rekao je izvjestiteljima Zhao Lijian, glasnogovornik kineskog Ministarstva vanjskih poslova.

Navedeno je izjavio nakon što su Sjedinjene Američke Države optužile Kinu za iskorištavanje globalne pandemije kako bi daljnje proširila “nezakonite zahtjeve” na Južnom kineskom moru.

Na tiskovnoj konferenciji u utorak je Kina čvrsto branila svoje legitimne zahtjeve na tim vodama navodeći kako su joj interesi u skladu s nadležnim međunarodnim zakonima i međunarodnim praksama, istovremeno ponavljajući odbacivanje arbitraže za Južno kinesko more 2016.

“Kineska pozicija o takvoj arbitraži je bila jasna i dosljedna. Kineska vlada neće podržati ni sudjelovati u arbitraži i neće nikada priznati ili prihvatiti povezane odluke i neće prihvatiti nikakve tvrdnje ili djela temeljene na tim odlukama,” rekao je Zhao.

Zhao je rekao da Kina tijekom pandemije bolesti COVID-19 pruža pomoć drugim zemljama koliko god može, istovremeno sprečavajući da se epidemija ponovi u zemlji.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.