Sedmog svibnja je australski list “The Sydney Morning Herald” objavio članak naslovljen “Australska zabrinutost zbog američkog širenja neutemeljenih tvrdnji o laboratoriju Wuhan” otkrivajući da za tzv. “tajni arhiv” saveza “Pet očiju” u kojem je navedena “mogućnost da je bolest COVID-19 porijeklom iz Instituta za virologiju u Wuhanu”, objavljen nedavno na australijskim medijima, uprav nema pouzdanog izvora. Australska Vlada i čelnici obavještajnih služba sumnjaju da je tzv. “tajni arhiv” djelatnik Veleposlanstva SAD-a u Canberri namjerno “pustio” medijima.

Istovremeno je i više drugih medija otkrilo političke igre američkih diplomata u Australiji koji su lokalne medije “hranili” dezinformacijama radi napada na Kinu. Njemačka radiotelevizija Norddeutscher Rundfunk (NDR) je 7. svibnja izvijestila da je savezna njemačka obavještajna uprava ispitala svoje kolege članove “Pet očiju” te zaključila da ne znaju ništa o tzv. “tajnom arhivu”. Njemački časopis “Der Spiegel” je 8. svibnja izjavio da je u internom dokumentu uručenom Annegreti Kramp-Karrenbauer, njemačkoj ministrici obrane istaknuto da američka vlada namjerava, retorikom o “izvoru bolesti COVID-19 u laboratoriju u Wuhanu”, “odvratiti pozornost i sakriti svoje propuste, te usmjeriti bijes Amerikanaca na Kinu”.

Američki diplomati lažu, no u suštini nemaju dokaze da “je bolest COVID-19 porijeklom iz laboratorija u Wuhanu”! Kako bi povećala pouzdanost glasina su SAD željele privući saveznike i zajedno stvoriti “atmosferu” i fabricirati tzv. tajni arhiv “Pet očiju”. Međutim, saveznici nisu željeli surađivati u toj igri, što je uzrokovalo raspad farse američke vlade. Šef diplomacije SAD-a je 6. svibnja u svom govoru proglasio da će Amerika dodatno donirati 130 milijuna dolara za globalno zdravstvo i pomoć izbjeglicama, čime su američke obećane donacija premašila 900 milijuna dolara. No, vidjeli smo da su SAD više puta najavile međunarodne donacije, ali kakvi su rezultati? Kina je otkrila da “nije vidjela nijedan cent”. Salman-Hafi, palestinski veleposlanik u Francuskoj također je rekao da nisu primili ništa. Glasnogovornik Ministarstva vanjskih poslova Irana je jasno istaknuo da ne očekuje donaciju iz SAD-a, niti će prihvatiti “donaciju” na način “usmene retorike”.

Činjenice su: američka vlada je neprimjereno prekinula financiranje Svjetske zdravstvene organizacije koja koordinira globalnu borbu protiv pandemije, Richard Horton, glavni urednik časopisa “The Lancet” je kritizirao američku administraciju zbog “zločina protiv čovječanstva”. Američka administracija je bila odsutna na Globalnoj konferenciji za inicijativu odgovornosti protiv pandemije, a dužnosnici EU-e su kritizirali SAD zbog “samoizolacije”. Unatoč ovih činjenica, američki šef diplomacije i dalje besramno govori da “će SAD nastaviti vodstvo u svjetskoj borbi protiv pandemije”.

Amerika s jedne strane fabricira glasine, a s druge strane blati Kinu. Kako je izvijestio “The Washington Post”, Kevin Owen McCarthy, čelnik zastupnika Republikanske stranke u Predstavničkom domu SAD-a je 7. svibnja proglasio osnivanje “Radne ekipe za Kinu” radi istrage kineskih “nastojanja u gospodarskoj prijetnji američkoj administraciji i saveznicima i sticanju tehničke prednosti te kineske uloge u pitanju porijekla i širenja bolesti COVID-19”. Prije toga je ta stranka izradila 57-strani dokument za predizbornu kampanju u kojem su pojašnjeni reakcija na upite glasača i prebacivanje odgovornosti Kini.

Očito je da nakon izbijanja pandemije su pojedini američki političari fabricirali , pokušavajući sve kako bi prebacile odgovornost Kini, a čak namjeravaju privući i treće strane u zavjere i kalkulacije te su postali najvarljivija sila današnjice.

No, suočeni s činjenicama , američki političari jedva nastavljaju farse koje su fabricirali i proširili i kojima škode i sebi i drugima. Suočeni s tragedijom u kojoj je umrlo 77 tisuća Amerikanaca, nemoralni američki političari se trebaju probuditi, ako ne žele postati sramota povijesti.

IZVOR – CRI

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.