Tvrtka Sinopec Yizheng Chemical Fiber, podružnica najveće kineske naftne rafinerije Sinopeca je u subotu u pogon pustila 12. od 12 proizvodnih linija za proizvodnju netkanog tesktila radi zadovoljavanja rastuća potražnje proizvođača maski za lice.

Sinopec je do sad dovršio izgradnju svih 16 proizvodnih linija takve tkanine. Nakon što te proizvodne linije postanu potpuno operativne i spoje se sa Sinopecovim poduzećima zajedničkim ulaganjima se očekuje da će dnevni proizvodni kapacitet dostići 37 metričkih tona, a godišnji proizvodni kapacitet premašiti 13 500 metričkih tona, što se može upotrijebiti za proizvodnju 13,6 milijardi mediicnskih maski.

Netkani tekstil je, kao ključni materijal za izradu maski, temeljna sirovina koja služi kao filtrirajući sloj u središnjem dijelu maski radi apsorpcije prašine, bakterija i peludi.

Sinopecu je za izgradnju svjetske najveće proizvodne baze za proizvodnju netkanog tekstila trebalo 76 dana od pokretanja plana izgradnje 24. veljače, rekli su iz tvrtke.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.