Huawei je u ponedjeljak izrazio snažno protivljenje novoj planiranoj kontroli izvoza Sjedinjenih Američkih Država koja cilja tog kineskog telekomunikacijskog diva.

Ministarstvo trgovine SAD-a je u petak objavilo da će uvesti nova ograničenja za Huaweijevu kupnju poluvodiča koji su izravan proizvod određenih američkih softvera i tehnologije.

Huawei je objavio izjavu u kojoj stoji kako se “kategorički protivi izmjenama koje je Ministarstvo trgovine SAD-a uvelo u pravilo o inozemnim izravnim proizvodima, a specifično ciljaju Huawei.”

“Pokušat ćemo sve što možemo za pronalazak rješenja. Nadamo se da će naši kupci i dobavljači nastaviti biti uz nas i minimizirati utjecaj ovog diskriminirajućeg pravila,” stoji u izjavi.

Najnovija odluka SAD-a je potez za jačanje stiska oko Huaweija i potpuno ignorira brige mnogih tvrtki i industrijskih udruženja te predstavlja prijetnju cijeloj industriji diljem svijeta, rekli su iz ove tvrtke sa sjedištem u Shenzhenu.

Sjedinjene Američke Države upotrebljavaju vlastite tehnološke snage za suzbijanje tvrtki izvan njihovih granica, što će narušiti povjerenje koje međunarodne tvrtke imaju u američku tehnologiju i opskrbne lance te konačno naškoditi interesima SAD-a, dodali su iz Huaweija.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.