Kina će nastaviti širiti pristup tržištu i otvoriti uslužni sektor u sklopu nastojanja za održavanje stabilnosti inozemnih investicija unatoč epidemiji bolesti COVID-19, rekao je u ponedjeljak kineski ministar trgovine.

Ističući kako je pandemija neizbježno donijela izazove za prekogranične investicije, je ministar trgovine Zhong Shan na tiskovnoj konferenciji rekao kako će zemlja poduzeti razne mjere za stabilizaciju inozemnih investicija.

Kina će provesti inicijative za privlačenje inozemnih investicija u središnje i zapadne regije zemlje, kao i stare industrijske baze u sjeveroistočnim regijama, koje imaju ogroman razvojni potencijal uz pomoć vladinih mjera za podršku, rekao je Zhong.

Kina će proširiti opseg pilot zona slobodne trgovine, dajući im veću autonomiju u reformi i daljnje ubrzavajući izgradnju luke slobodne trgovine u južnoj kineskoj pokrajini Hainan, rekao je Zhong.

Ministarstva će se također usredotočiti na Zakon o inozemnim investicijama, stvarajući pošten i konkurentan tržišni okoliš za inozemne investitore, rekao je.

“Niti jedan pametan poduzetnik neće odustati od ogromnog kineskog tržišta,” rekao je.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.