Kineski predsjednik Xi Jinping i njegov ruski kolega, Vladimir Putin, su u srijedu održali telefonski razgovor, obećavajući da će dvije zemlje čvrsto podržavati jedna drugu u zaštiti suvereniteta.

Ističući kako se međunarodna situacija munjevito mijenja je Xi naglasio kako je vrlo nužno za Kinu i Rusiju, kao sveobuhvatne strateške partnerice koordinacije, da povećaju stratešku komunikaciju i suradnju.

Xi je istaknuo kako su se tijekom najtežih vremena u borbi protiv pandemije bolesti COVID-19 Kina i Rusija podržavale i uzajamno si pomagale, što je daljnje obogatilo strateški značaj njihovih odnosa u novom dobu.

Prilikom nošenja s epidemijom koronavirusa kroz razmjerno dugo vremensko razdoblje bi dvije strane trebale istraživati fleksibilne i raznolike načine za ubrzanje rada i proizvodnje u svim područjima bilateralne suradnje, predložio je kineski predsjednik.

Kina, rekao je Xi, je spremna raditi s Rusijom na neprestanom jačanju koordinacije unutar Ujedinjenih naroda i drugih multilateralnih okvira, zaštiti multilateralizma, protivljenju hegemonizmu i unilateralizmu, obrani međunarodnog poštenja i pravde te ostvarivanju većih doprinosa unapređenju globalnog upravljanja i promicanju izgradnje zajednice koja dijeli budućnost za čovječanstvo.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.