Kina planira podržati međunarodne suradničke istraživačke projekte u lijekovima, cjepivima, kompletima za testiranje i tradicionalnoj kineskoj medicini za borbu protiv bolesti COVID-19.

Ministarstvo znanosti i tehnologije je u ponedjeljak objavilo smjernice za primjenu radi prikupljanja najviše 37 međunarodnih suradničkih projekata za borbu protiv bolesti COVID-19 fokusiranih na spomenute četiri orijentacije. Cilj je povećati istraživačku suradnju s virusom pogođenim zemljama i povezanim međunarodnim organizacijama kroz inovativnu suradnju u međunarodnoj znanosti i tehnologiji i podijeliti istraživačke podatke i iskustvo u borbi protiv pandemije.

Prikupljeni projekti uključuju globalne kliničke probe lijekova i cjepiva u više centara, suradnički razvoj novih tehnologija za testiranje i opreme za brzo testiranje na terenu, kao i međunarodna istraživanja o mehanizmima tradicionalne kineske medicine u liječenju bolesti COVID-19.

Cjepiva u razvoju koja su dovršila prvu i drugu fazu kliničkih probi će dobiti prioritetnu podršku, stoji u smjernicama.

Svaki projekt bi trebao imati uključen barem jedan inozemni istraživački institut ili poduzeće. Inozemni znanstvenici zaposleni u institutima kopnene Kine te znanstvenici iz Hong Konga, Makaa i Tajvana također mogu služiti kao čelnici projekta.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.