Kineski predsjednik Xi Jinping je pozvao na najveće napore radi nošenja s izazovima i odlazak na prvu liniju prevencije poplava te rad na spašavanju i pomoći radi osiguravanja života i imovine ljudi.

Xi je navedeno izjavio u uputi o prevenciji poplava i radu na spašavanju.

Ističući kako su vode u rijekama kao što su Jangce, Huaihe, kao i jezerima kao što su Dongting, Poyang i Taihu prešle razine upozorenja te su regije Chongqing, Jiangxi, Anhui, Hubei, Hunan, Jiangsu i Zhejiang nedavno pogođene snažnim poplavama, koje su uzrokovale žrtve i gubitak imovine, Xi je rekao da je situacija u prevenciji poplava još složena.

Kina je ušla u kritično razdoblje kontrole poplava, rekao je Xi, pozivajući partijske komitete i vlade na svim razinama da preuzmu odgovornost i otiđu na prvu liniju kako bi predvodili rad na kontroli poplave.

Vlasti bi trebale poduzeti učinkovitije mjere kontrolu poplava i napraviti solidan rad u nadzoru i ranom upozoravanju, provjeri sigurnosnih rizika na nasipima i rezervoarima, hitnoj reakciji i preseljenju pogođenih ljudi, rekao je Xi.

Uz ulaganje učinlovitih napora za pomoć kod katastrofa i poplava bi lokalne vlasti trebale istovremeno pažljivo planirati obnovu radi ponovnog početka proizvodnje i pomoći ljudima da se vrate normalnim životima čim je ranije moguće, rekao je Xi.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.