Proizvodi povezani s Navigacijskim satelitskim sustavom BeidDou su izvzeni u preko 120 zemalja i regija, rekao je dužnosnik.

Svi ključni dijelovi sustava su 100% domaće izrađeni i Kina je usavršila 160 ključnih tehnologija, uključujući međusatelitske veze i visoko precizne atomske satove, rekao je na tiskovnoj konferenciji glasnogovornik BDS-a Ran Chengqi.

BeiDou čip višestruke primjene od 28 nanometara je pušten u masovnu proizvodnju , a 22 nanometarski čip će se uskoro početi masovno proizvoditi, rekao je Ran izvjestiteljima. Većina pametnih telefona podržava BeiDouve funkcije, dodao je.”

“BDS-2 ima točnost globalnog pozicioniranja bolju od 10 metara, razlučivost brzine bolju od 0,2 m/s, točnost određivanja vremena nebeskog vala bolju od 20 nanosekundi i dostupnost usluge bolju od 99%, naročito izvanrednu u regiji Azije i Pacifika,” rekao je Ran tisku.

S dovršetkom konstelacije, BDS je sad jedan od četiri globalna navigacijska satelitska sustava s GPS-om iz SAD-a, GLONASS-om iz Rusije i Galileom iz Europe.

“Nastavljamo produbljivati suradnju na kompatibilnosti i međuoperativnosti sa sustavima iz SAD-a, Rusije i EU-a,” rekao je Ran. “BDS je ušao u nekoliko međunarodnih organizacija povezanih s civilnim zrakoplovsvom, pomorskim poslovima, traganjem i spašavanjem i mobilnim komunikacijama. Uspostavljeni su mnogi međunarodni standardi koji podržavaju BDS.”

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.