Globalna poduzeća su pokazala povjerenje u kineski gospodarski rast i buduće razvojne izglede, rekao je glasnogovornik Ministarstva vanjskih poslova u utorak, navodeći rezultate istraživanja.

Glasnogovornik Wang Wenbin je navedeno rekao na tiskovnoj konferenciji odgovarajući na povezano pitanje.

“U Kini se nije dogodilo, niti će se dogoditi, povlačenje inozemnog kapitala u velikom opsegu ni preseljenje industrijskih i opskrbnih lanaca,” rekao je Wang. “Upravo suprotno, zbog stabilnih očekivanja kineskog gospodarskog oporavka, neprestane optimizacije poslovnih okoliša i prednosti super velikog tržišta i domaćeg potencijala potrošnje, mnoga inozemno financirana poduzeća ubrzavaju širenje u Kini i aktivno istražuju kinesko tržište.

Wang je istaknuo kako je nedavno istraživanje koje je provelo Ministarstva trgovine pokazalo kako su iz 99,1% inozemno financiranih poduzeća rekli kako će nastaviti investirati i poslovati u Kini.

Uspoređujući s prethodnom godinom, većina dobro poznatih poduzeća je potpisala za treći Kineski međunarodni uvozni sajam, a prosječno izložbeno područje vodećih 500 svjetskih tvrtki i industrijskih predvodnika će se povećati za 14% u odnosu na drugi Kineski međunarodni uvozni sajam održan prošle godine, što potpuno pokazuje povjerenje globalnih poduzeća u kineski gospodarski rast i buduće razvojne izglede, rekao je Wang.

Istaknuo je kako će se Kina nastaviti šire otvarati svijetu, a vrata suradnje će biti otvorena svim zemljama.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.