Žene UN-a, entitet Ujedinjenih naroda za rodnu ravnopravnost i osnaživanje žena je u srijedu održao virtualni ministarski sastanak za okruglim stolom radi osiguravanja napretka prema rodnoj ravnopravnosti tijekom pandemije bolesti COVID-19. Kineska dužnosnica za ženska pitanja Huang Xiaowei je na sastanku održala glavni govor.

Huang, potpredsjednica Nacionalnog radnog odbora za djecu i žene Državnog vijeća i prva članica tajništva Svekineskog saveza žena je podijelila kineska ostvarenja i iskustva u koordinaciji i kontroli epidemije te gospodarskom i društvenom razvoju.

Suočene s bolešću COVID-19 su Komunistička partija Kine i kineska vlada stavile narod i živote iznad svega ostalog te mobilizirale cijelu zemlju za borbu protiv novog koronavirusa, rekla je Huang u govoru.

Huang je predstavila kineska nastojanja u zaštiti života i zdravlja žena i djece tijekom epidemije i ulogu koju su kineske žene i savezi žena imali u odgovoru na bolest COVID-19 i oporavku.

Huang je pozvala na više globalne suradnje protiv virusa, kao i nastojanja za postizanje rodne ravnopravnosti i zaokruženog razvoja žena.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.