Britanski list „Morning Star“ je nedavno izdao članak u kojem citirao je govor poznatog filmskog producenta Johna Pilgera da Velika Britanija „treba biti oprezna oko politike SAD-a prema Kini i izbjeći postati „jeftini vazal SAD-a“.

John Pilger smatrao da je uzrok čestog napada SAD-a na Kinu to što „žele zadržati status jedine globalne supersile”. Često čujemo da neki američki političari i stručnjaci kritiziraju Kinu jer izazva „prednost” i „pravo” zapadnog svijeta. Podrška američke vlade pruža impuls stigmatizaciji ovih ljudi. Trebamo ignorirati pitanje o geopolitici Kine u medijima, jer osim klevetanja Kine, nemaju što za reći. Velika Britanija pogotovo treba biti oprezna u tome kako bi izbjegla postala vazal SAD-a u sukobu s Kinom.

Londonska akademija za politiku i gospodarstvo smatrao je da poput povlačenje SAD-a iz Pariškog sporazuma, Iranskog nuklearnog sporazuma i drugih globalnih multilateralnih sporazuma, napad SAD-a na Kinu pokazuje neprijateljstvo Trumpove vlade prema međunarodnoj zajednici.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.