Kineski premijer Li Keqiang je istaknuo solidan rad u kontroli i ublažavanju posljedica poplava, kao i obnovu i izgradnju, uz nastavak nastojanja za učvršćenje zamaha gospodarskog oporavka tijekom reforme i otvaranja.

Premijer Li je navedeno izjavio tijekom nedavne inspekcijske ture poplavom pogođenom općinom Chongqing na jugozapadu Kine.

Posjećujući lokalna poduzeća je premijer također izrazio optimizam za kineski gospodarski rast, očekujući stvaranje više od 9 milijuna novih urbanih radnih mjesta ove godine, unatoč utjecaju pandemije bolesti COVID-19. Istaknuo je nastavak nastojanja za postizanje ciljeva i rješavanje nesigurnosti u gospodarskom razvoju.

Rekao je kako su ubrzanje sveobuhvatne obnove uslužne industrije i širenje potrošnje ključni za promicanje gospodarskog oporavka. “Uz normalizaciju prevencije i kontrole epidemije bi politike trebale pomoći poduzećima u nadilaženju poteškoća i promicanju normalnog poslovanja uslužnih industrija, poput turizma i oslobađanju potrošačkih potencijala.”

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.