Iz Kine su u ponedjeljak rekli kako podržavaju relevantne tvrtke u uporabi pravnih sredstava za zaštitu njihovih prava i interesa nakon što je platforma za dijeljenje videa TikTok potvrdila da će pokrenuti tužbu protiv Trumpove administracije.

Glasnogovornik ministarstva vanjskih poslova Zhao Lijian je rekao izvjestiteljima na susretu s tiskom da će Kina nastaviti sve nužne mjere za odlučnu zaštitu legitimnih prava i interesa kineskih tvrtki.

“Neki političari iz SAD-a su pokrenuli ubojite napade na kineske tvrtke kao što su TikTok, WeChat i Huawei. Glavni razlog je taj štosu neprijateljski nastrojeni prema svemu u vezi s Kinom i pokušavaju nametnuti ideološke oznake kineskim tvrtkama.”

Ti ljudi provode “lov” na TikTok i ostale kineske tvrtke uz izliku nacionalne sigurnosti, rekao je glasnogovornik, koji je dodao kako je njihovo ponašanje puno laži i optužbi, što je u osnovi zlostavljanje i pljenidba.

“To je poricanje tržišnog gospodarstva i poštenih principa konkurencije koje Sjedinjene Američke Države zagovaraju cijelo vrijeme. Također se protivi međunarodnim pravilima i torpedira razmjene i suradnju u znanstveno tehnološkoj inovaciji u skladu s valom globalizacije. Cijeli sviejt će samo dobiti jasniju sliku pljenidbe i pljačke Sjedinjenih Američkih Država.”

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.