Strast publike prema kino dvorana je ponovno planula tijekom tekućeg 10. Pekinškog međunarodnog filmskog festivala, nakon što su kinodvorane bile zatvorene mjesecima ustupajući prostor brzo rastućim platformama za strujanje videa.

Festival, koji je započeo u subotu će trajati do 29. kolovoza. Nekoliko ljudi iz industrije je podijelio svoja mišljenja o novim tehnologijama i trendovima o distribuciji i prikazivanju kineskih filmova u dobu nakon epidemije,

Interaktivni filmovi posvećuju više pažnje interakciji publike s filmom, omogućuju im da postanu “dio filma,” rekao je Ronan Wong izvršni upravitelj tvrtke KINO Kina, koja je specijalizirana za razvoj kino tehnologije.

Kineski redatelj Chen Sicheng je tijekom simpozija na margini festivala rekao kako je publika u kinima više voljna gledati dvije vrste filmova- filmove koji se bave socijalnim pitanjima i one koji publici mogu pružiti snažno audio i vizualno iskustvo.

“Također transformiramo tradicionalne kinematografe u lokacije s funkcijama za opuštanje i zabavu, integrirajući kafić, teretanu i knjižnicu u njih, kako bi zadovoljili potrebe potrošača za raznolikijom potrošnjom, rekao je Lu Han, direktor odbora tvrtke za upravljanje kinematografima Zhonghuan Yueying, čije je sjedište u jugozapadnoj kineskoj pokrajini Sichuan.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.