Kineski predsjednik Xi Jinping je u utorak na važnom sastanku za produbljenje ukupnih kineskih reformi istaknuo važnost promicanja uzorka razvoja u dva ciklusa koji se oslanja na domaće i međunarodne gospodarske ciklusa, u čemu je unutarnji ciklus glavni oslonac.

Xi je naglasio kako je ubrzanje formacije novog razvojnog uzorka strateška odluka donesena u skladu s fazom razvoja, okolišem i uvjetima u Kini.

Xi je rekao kako će zemlja nastaviti s potpunom uporabom ključnih strategija radi održavanja i unapređenja sustava socijalizma s kineskim značajkama, unapređenja modernizacije kineskog sustava i kapaciteta za upravljanje, promicanja dublje reforme i provedbe više razine otvorenosti, pružajući snažan poticaj izgradnji novog razvojnog uzorka.

U ovom trenutku se gospodarska globalizacija susreće s nepovoljnim kretanjima, a unilateralizam i protekcionizam su u usponu. Kina mora stajati na ispravnoj strani povijesti, nastaviti se nepokolebljivo otvarati, koordinirati domaći i međunarodni gospodarski razvoj i sveobuhvatno sprječavati rizike i izazove, rečeno je na sastanku.

Kina će nastaviti promicati inovativni razvoj inozemne trgovine, provoditi nove razvojne koncepte, fokusirati se na izgradnju novih razvojnih uzoraka, povećati strukturnu reformu ponude i tehnološke inovacije, daljnje promicati olakšavanje trgovine i optimizirati okoliš za inozemnu trgovinu.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.