Gostujući kineski državni vijećnik i ministar vanjskih poslova Wang Yi je u utorak rekao kako su pridržavanje multilateralizma i protivljenje unilateralizmu među najvećim konsenzusima postignuim tijekom njegovog trenutnog posjeta pet europskih zemalja.

Wang je navedeno izjavio na tiskovnoj konferenciji s njemačkim ministrom vanjskih poslova nakon njihovih razgovora.

Prema Wangu, održao je iskrene i dubinske razmjene s čelnicima i ministrima pet zemlja o bilateralnim odnosima, kao i međunarodnoj situaciji i postigao široki konsenzus.

Jedan veliki konsenzus je pridržavanje multilateralizma i protivljenje unilateralizmu. “Najjači glas koji sam čuo tijekom puta u Europu je taj da trebamo čvrsto štiti multialateraizam, oko čeha smo se složili,” rekao je.

Još jedan ključan konsenzus je promicanje solidarnosti i suradnje prilikom zauzimanja stava protiv podjela i “razdvajanja,” reka je Wang.

“Svi smo se složili da Kina i Europa trebaju povećati suradnju u borbi protiv bolesti COVID-19 i obnoviti osobne razmjene i praktičnu suradnju čim je ranije moguće i ostvariti kinesko-europske odnose oporavku i rastu globalnog gospodarstva,” istaknuo je kineski državni vijećnik.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.