Kineski predsjednik Xi Jinping je u četvrtak rekao kako je spran raditi s ruskim kolegom Vladimirom Putinom radi zajedničkim nastojanja s međunarodnom zajednicom radi odlučne zaštite pobjede u Drugom svjetskom ratu, kao i međunarodnih poštenja i pravde.

U razmjeni poruka s Putinom povodom proslave 75. obljetnice pobjede u Drugom svjetskom ratu se Xi posjetio kako su na isti dan pobjede u Kineskom narodnom ratu otpora japanskoj agresiji i rat Sovjetskog saveza protiv Japana označile konačnu pobjedu u Svjetskom antifašističkom ratu.

Kineski i ruski narod su se borili rame uz rame i iskovali nesalomljivo veliko prijateljstvo krvlju, polažući čvrst temelj za razvoj bilateralnih odnosa na visokoj razini, rekao je Xi.

Rekao je kako je spreman raditi s Putinom na iskorištavanju 75. obljetnice pobjede u Svjetskom antifašističkom ratu kao prilikom za vođenje njihovih zemalja prema dubljoj sveobuhvatnoj strateškoj koordinaciji.

Također je predložio da dvije strane ulože usklađena nastojanja s međunarodnom zajednicom radi aktivnog pridržavanja i prakticiranja multilateralizma i promicanja izgradnje zajednice koja dijeli budućnost za čovječanstvo, kako bi omogućili budućim generacijama da uživaju u svijetu koji uživa u trajnom miru, univerzalnoj sigurnosti i zajedničkom prosperitetu.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.